Hafriyat kamyonu iki araca çarptı
Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yokuş aşağı ilerleyen bir hafriyat kamyonu, sürücüsünün kontrolünden çıkarak park halindeki iki araca çarptı. Kaza, Kayapa Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde meydana geldi. Çarpmanın ardından savrulan kamyon, yol kenarında bulunan bir evin bahçesine düştü.
Kaynakta yer alan iddiaya göre hafriyat kamyonu, ağır vasıta geçişine yasak olan yokuş aşağı yolda yüksek hızla ilerliyordu. Sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle kontrolden çıkan ağır vasıta, önüne çıkan park halindeki iki araca çarptı. Kamyon daha sonra çarpmanın etkisiyle yolun kenarına doğru savruldu.
Kamyon sürücüsü hastaneye kaldırıldı
Hafriyat kamyonunun bir evin bahçesine düşmesiyle sonuçlanan kazada kamyon sürücüsü yaralandı. Olayın ardından bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücüye ilk müdahale, kaza yerine ulaşan sağlık görevlileri tarafından yapıldı.
İlk müdahalesi tamamlanan sürücü, daha sonra Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Yaralı sürücünün hastanede tedavi altına alındığı bildirildi. Kaynak haberde sürücünün sağlık durumuna ve yaralanmasının niteliğine ilişkin başka bir ayrıntı paylaşılmadı.
Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı
Nilüfer’de meydana gelen kaza, çevrede bulunan bir güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde hafriyat kamyonunun yokuş aşağı hızla ilerlediği görülüyor. Kamyonun park halindeki araçlara çarpması ve ardından savrularak evin bahçesine düşmesi de kamera kaydında yer alıyor.
Güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler, kazanın gerçekleşme anını ortaya koydu. Kayıtlarda ağır vasıtanın iki araca çarptıktan sonra yol kenarına yöneldiği ve bahçeye düştüğü görüldü. Böylece kamyonun ilerleyişi, araçlarla çarpışması ve bahçeye savrulması çevredeki kamera tarafından saniye saniye kayda alındı.
Kaza Kayapa Mahallesi’nde yaşandı
Kazanın adresi, Nilüfer ilçesine bağlı Kayapa Mahallesi’ndeki Mehmet Akif Ersoy Caddesi olarak açıklandı. Yokuş aşağı seyreden hafriyat kamyonunun kontrolden çıkması, park edilmiş iki aracın zarar görmesine ve kamyonun yol kenarındaki evin bahçesine düşmesine yol açtı.
Kaynak metinde aktarılan bilgilere göre olayın yaşandığı yol ağır vasıta geçişine yasaktı. Kamyonun yüksek hızla ilerlediği yönündeki bilgi ise iddia olarak kayda geçti. Kazanın kesin nedenine ilişkin kaynak haberde resmî bir tespit veya ek açıklama bulunmuyor.
Çarpmanın ardından bahçeye savruldu
Kamyonun güzergâhında bulunan park halindeki iki araç, kontrolden çıkan ağır vasıtanın çarpmasıyla kazaya dâhil oldu. Hafriyat kamyonu bu çarpışmanın ardından durmayarak savruldu ve yol kenarındaki evin bahçesine düştü. Olayda yaralanan kişinin kamyon sürücüsü olduğu belirtildi.
Kazaya ilişkin paylaşılan bilgiler, sağlık ekiplerinin müdahalesi ile sürücünün hastaneye sevk edildiğini ve tedavisinin sürdüğünü ortaya koyuyor. Güvenlik kamerası görüntüleri de hafriyat kamyonunun araçlara çarpıp bahçeye düştüğü anları kayıt altına alırken olayla ilgili kaynakta başka bir yaralanma bilgisi verilmedi.