Galatasaray'ın Portekizli futbolcusu Rafael Leao, 27 Eylül 2026'da Oslo'da oynanan Norveç-Portekiz UEFA Uluslar Ligi karşılaşmasının ardından Türkiye, Süper Lig ve sarı-kırmızılı kulüpteki ilk dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Maç sonrasında yayımlanan haberlerde 27 yaşındaki oyuncunun Süper Lig'in rekabet düzeyinin kendisini olumlu yönde şaşırttığını, Galatasaray'ın kendisini transfer sürecinde güçlü biçimde istediğini ve sunulan sportif projeyi beğendiğini söylediği aktarıldı.
Rafael Leao kimdir, nereli ve kaç yaşında?
Portekiz Futbol Federasyonu kayıtlarına göre futbolcunun tam adı Rafael Alexandre Conceição Leão. Leao, 10 Haziran 1999'da Portekiz'in Almada kentinde doğdu. Bu doğum tarihine göre 28 Eylül 2026 itibarıyla 27 yaşında.
Federasyonun oyuncu profilinde 1,88 metre boyundaki Leao hücum oyuncusu olarak kayıtlı. Portekiz'in farklı yaş kategorilerindeki milli takımlarında forma giyen futbolcu daha sonra A Milli Takım seviyesine yükseldi.
Galatasaray'ın resmi biyografisinde Leao'nun Sporting altyapısında yetiştiği, profesyonel kariyerine Sporting'de başladığı, 2018'de Lille'e transfer olduğu ve daha sonra AC Milan forması giydiği belirtiliyor. Leao özellikle sol kanat ve hücum hattındaki performansıyla öne çıktı.
Rafael Leao Galatasaray'a ne zaman transfer oldu?
Galatasaray, 30 Ağustos 2026'da yaptığı resmi açıklamada Rafael Leao'nun AC Milan'dan transferi konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu. Kulübün Kamuyu Aydınlatma Platformu açıklamasını aktardığı bilgilere göre Milan'a 38 milyon avro sabit transfer bedeli ödenmesi kararlaştırıldı.
Anlaşmada ayrıca Leao'nun ileride başka bir kulübe transfer edilmesi halinde elde edilecek kârın yüzde 20'sinin AC Milan'a verilmesi hükmü yer aldı. Galatasaray ile Portekizli futbolcu arasında 2026-2027 sezonundan başlayacak dört yıllık sözleşme imzalandığı açıklandı.
Leao Süper Lig ve Galatasaray hakkında ne söyledi?
Norveç-Portekiz karşılaşmasının ardından yayımlanan birden fazla haberde Leao'nun Türkiye'deki futbol ortamı ve Süper Lig hakkında olumlu ifadeler kullandığı aktarıldı. Portekizli oyuncunun ligin rekabetçi yapısının ve Türkiye'de forma giyen önemli futbolcuların kendisini şaşırttığını söylediği bildirildi.
Aynı açıklamaların aktarımlarında Leao'nun Galatasaray'ın transfer sürecindeki ilgisine de değindiği, kulübün kendisini güçlü biçimde istediğini ve sunulan sportif projeyi beğendiğini ifade ettiği belirtildi. Oyuncunun takıma kısa sürede uyum sağladığını ve Galatasaray'ın ligdeki hedeflerine katkı vermek istediğini söylediği de haberlerde yer aldı.
Leao'nun sezon öncesi hazırlık dönemi geçirmediğini, bu nedenle henüz en iyi fiziksel seviyesine ulaşmaya çalıştığını belirttiği aktarılıyor. Portekizli oyuncunun ilk 11'de veya sonradan oyuna girerek takıma katkı sağlamaya hazır olduğunu dile getirdiği bildirildi. Bu ifadelerin tamamını içeren Galatasaray veya Portekiz Futbol Federasyonu kaynaklı resmi bir maç sonu metni yayımlanmadığı için söz konusu açıklamalar, maç sonrası konuşmayı aktaran haber kaynaklarına dayanıyor.
Norveç-Portekiz maçı kaç kaç bitti?
27 Eylül 2026'da Oslo'daki Ullevaal Stadı'nda oynanan UEFA Uluslar Ligi karşılaşmasını Portekiz 2-1 kazandı. Portekiz'in gollerini João Félix ve Gonçalo Ramos, Norveç'in golünü ise Erling Haaland attı.
Maç kayıtlarına göre Rafael Leao karşılaşmaya yedek başladı ve 56. dakikada Francisco Conceição'nun yerine oyuna girdi. Karşılaşmanın ardından yaptığı değerlendirmelerde Galatasaray'daki yeni dönemi ve Portekiz Milli Takımı'ndaki rekabet hakkında konuştu.